• 1404/02/06 - 08:58
  • - تعداد بازدید: 24
  • - تعداد بازدیدکننده: 23
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
نشست هم‌اندیشی جوانی جمعیت، چالش‌ها و راهکارها/ قسمت دوم

چالش جوانی جمعیت باید به عنوان یک وحشت اخلاقی نگریسته شود

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی دانشگاه گفت: نرخ باروری کلی در سال 1402 به 1.8 کاهش یافته که عددی بسیار پایین است و باید این موضوع را یک بحران تلقی کرد. باید این چالش‌ها را به‌عنوان یک وحشت اخلاقی جدی بگیریم.

به گزارش خبرنگار وب‌دای دانشگاه، نشست هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با موضوع "جوانی جمعیت، چالش‌ها و راهکارها" همزمان با هفته سلامت برگزار شددر این نشست، دکتر محمدعلی محمدی قره‌قانی، جامعه‌شناس و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی، گفت: بنا دارم چالش‌های جوانی جمعیت را از منظر آسیب‌های اجتماعی بررسی کنم

دکتر محمدی قره‌قانی تصریح کرد: باید موضوع جوانی جمعیت، کاهش زاد و ولد و افزایش نرخ طلاق را به‌عنوان یک وحشت اخلاقی نگاه کنیم.نرخ باروری کلی در سال 1402 به 1.8 کاهش یافته که نرخ بسیار پایینی است و باید این موضوع را یک بحران تلقی کرد.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی تاکید کرد: ذهن مردم باید در این ارتباط درگیر شده و متوجه شرایط و چالش‌های کاهش ازدواج و افزایش طلاق باشند. در حال حاضر از هر 100 ازدواج، 52 مورد آن به طلاق ختم می‌شود.

وی با اشاره به تجربه سایر کشورها در این زمینه، تصریح کرد: مشوق‌های مالی، یارانه‌های نقدی تولد، یارانه والدین دارای کودک تازه متولد شده، کمک هزینه‌های مربوط به تولد و نگهداری کودک، هزینه‌های تربیت، ارائه تسهیلات برای والدین در محل کار، مرخصی برای والدین شاغل پس از تولد، ساعت کاری منعطف و دورکاری، مهدکودک رایگان، کاهش مالیات و وام‌های کم‌بهره برای خرید مسکن از جمله برنامه‌ها و سیاست‌های سایر کشورها در این زمینه است.

دکتر محمدی قره‌قانی در ادامه به برخی برنامه‌ها و سیاست‌ها در کشورمان اشاره کرد و افزود: در مقایسه با برنامه‌های سایر کشورها، برنامه‌های پیشنهادی در کشورمان چیست و چقدر جدی است؟

این جامعه‌شناس با اشاره به آمارهای بیکاری در کشور گفت: وقتی جوانان شغل ندارند، طبیعتا ازدواج نمی‌کنند. طبق آمارها، 25 درصد جوانان 18 تا 35 ساله بیکار هستند که آمار بالایی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی با تاکید بر نقش تورم در کاهش ازدواج و رشد جمعیت کشور گفت: هزینه مسکن طی سال 1402 بین 50 تا 70 درصد افزایش داشته است.

دکتر قره‌قانی تاکید کرد: برای رشد جمعیت و جوانی جمعیت باید تمرکز برنامه‌ها بر روی زنان باشد. حفظ روحیه و تامین رفاه، سلامت و... زنان باید مورد توجه قرار گیرد. زنان در فرآیند ازدواج و فرزندآوری نقش مهمی دارند که باید جدی انگاشته شود.

پایان پیام/

 

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 32453
رضا پیرهادی
خبرنگار

رضا پیرهادی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: