در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد
نشست ائمه جماعات دانشگاه های مستقر در استان تهران برگزار شد
نشست ائمه جماعات دانشگاه های مستقر در استان تهران، امروز (پنجشنبه) به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، با همکاری ستاد اقامه نماز استان تهران و به میزبانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دفترنهاد دانشگاه به نقل از وبدای دانشگاه، این نشست یک روزه، با حضور حدود 200 تن از ائمه جماعت و مسئولان برخی دفاتر نهاد رهبری در 30 دانشگاه و دانشکده مستقر در استان تهران، ده ها واحد تابعه و مرکز بهداشتی و درمانی وابسته برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی ساداتی نژاد رئيس دفاتر نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان تهران طی سخنانی در ابتدای این نشست، ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان و تشکر از حجت الاسلام والمسلمین افشاری مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی که برگزاری این نشست را به عهده داشت، به سخنرانی خود تحت عنوان « فراسوی مدرنیته، نگاهی نو به جهان امروز و امر تبلیغ » پرداخت.
وی با اشاره به وجود سه دسته روحانیون دانشگاهی، گفت: دسته اول، ائمه جماعات دانشگاه ها هستند که نماز می خوانند، کار تبلیغی و فرهنگی انجام می دهند و همچنین مبلغانی که در دانشگاه ها حضور پیدا می کنند. دسته دوم، مدرسان دروس معارف اسلامی هستند و دسته سوم، کادر مدیریتی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در هر دانشگاه است که شامل همه افرادی که در نهاد نمایندگی مشغول به فعالیت هستند، می شود.
حجت الاسلام والمسلمین ساداتی نژاد، سیر مراحل تفکر و اندیشه در جوامع انسانی تا کنون را براساس تقسیم بندی رایج، به سه دوره « سنت، مدرنیته و پست مدرنیته » تقسیم کرد و افزود: بخشی از زندگی انسان از زمان خلقت تا به امروز، در دوره سنت سپری شده است، و از قرن 17 با اختراع ماشین بخار، شرایط انسان بویژه زیست انسانی تغییر کرد و وارد عصری شدیم که دوران مدرنیته نام گرفت و از دهه 60 میلادی و سال 1960 به این طرف، جهان وارد دوره پست مدرنیته شد.
وی اظهار داشت: در زمان پست مدرنیته، زمینه مسایل معنوی و دین بهتر فراهم شد و فیلسوفان بزرگ جهان درباره این دوره بحث کردند و از حدود یک قرن پیش، جامعه ایران نیز دچار مدرنیته شد و هنوز هم این دوره ادامه دارد.
وی، بنیادهای مدرنیته را شامل « تغییر محور جهان از خدا به انسان، تغییر منبع تهیه قوانین از ادیان به عقل بشری، تغییر روش موجه کشف حقایق از عقل به تجربه، تغییر از همزیستی با طبیعت، به تلاش برای ابزارسازی با هدف تسلط بر طبیعت، تغییر ارزش ها از جمعی به ارزش های فردی » ذکر کرد و هر یک از این تغییرات را توضیح داد.
رئيس دفاتر نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان تهران، در بیان تفاوت دو نگاه انسان سنتی و مدرن به جهان، گفت: " انسان مدرن، انسانی منتقد و معترض است" و در مقابل، " انسان سنتی، آرام و منقاد است". " انسان مدرن، طالب تغییر جهان است " در مقابل، " انسان سنتی، طالب تفسیر جهان است ". " انسان مدرن، قانع به شک و دغدغه است " و " انسان سنتی، طالب یقین است ". " انسان مدرن، طالب وضوح و سبب دانی " و " انسان سنتی، طالب حیرت و راز است". " انسان مدرن، طالب بطر و طرب است " و " انسان سنتی طالب اندوه و فراق است ". " انسان مدرن، یاد زندگی می کند" و " انسان سنتی، یاد مرگ می کند "، " انسان مدرن طالب حقوق " و انسان سنتی، طالب تکلیف است ".
دکتر ساداتی نژاد، به 10 تئوری تحلیل جهان امروز اشاره کرد و در عین حال، از میان تئوری ها و نظریه های جهانی که پنجره هایی به جهان امروز هستند، به دیدگاه های الوین تافلر پرداخت و بخشی از کتاب " موج سوم " تافلر را قرائت کرد.
وی، از سه حرکت عمده در تاریخ تحول بشر نام برد که هر کدام، به مثابه یک موج نیرومند است و گفت: موج اول، عصر کشاورزی است که به مرحله شکار پایان داد، موج دوم، موج صنعتی است و نماد آن ماشین است و از نظر اجتماعی، مردم باسواد بوده و به دانش اهمیت می دهند و نظام سیاسی آن، سلطه نبوده و دمکراسی است و اما، موج سوم که از دهه 50 آغاز شد، جهان فراصنعتی است، جهان ارتباطات و رسانه است، و نسلی که ما با آن کار می کنیم، موج سومی هستند.
وی با اشاره به پیام کتاب " موج سوم " تافلر افزود: در جهان موج سومی، باید موج سومی بود وگرنه محکوم به نابودی هستیم. و باید در مقابل دشمن که از طریق فرهنگ مقابله می کند، باید مجهز به ابزار لازم بود.
حجت الاسلام والمسلمین ساداتی نژاد همچنین در بیان وضعیت دانشگاه و دانشجویان در کشور ما نیز اظهار داشت: « علم زدگی، مدرک محوری، تسامح و سکوت، تشدید نسبی گرایی، عقلانیت محض، نوگرایی، توطئه های فرهنگی، تحریم اقتصادی دشمن، ضعف اقتصادی کشور و ...» از جمله شرایط موجود در عصر کنونی هستند.
وی با طرح این سئوال که " چه باید کرد؟ " ، از قول مقام معظم رهبری، بحث " ضرورت نوگرایی، تحول طلبی محیط دانشگاه، پذیرا نبودن حرکت در کلیشه ها و ... " را مطرح کرد و گفت: تغییر روش های قدیمی، تبدیل تهدید فضای مجازی به فرصت، تلاش برای تغییر در سبک زندگی و توجه به کلام امام صادق (ع) به عنوان کلید موفقیت، باید مورد نظر باشد.
حجت الاسلام والمسلمین ساداتی نژاد، همچنین « داشتن انگیزه الهی، احساس مسئولیت خطیر، صراحت، صداقت و درایت، علاقه و اعتماد به دانشجو، درک اهمیت بازخوردها، عروج روحی، شناخت دانشگاه و دانشجو، پختگی علمی و تقوایی، بزرگی و مهربانی، سلوک طلبه گی، اعتماد بنفس و احساس نماینده حوزه، حضورفعال در دانشگاه، فراجناحی بودن، پیوند ویژه با تشکل ها، اهتمام به الگو شدن دانشجو، تبیین علمی و استدلالی دین به زبان دانشجو، نواندیشی دینی، ایجاد کرسی آزاداندیشی، برقراری ارتباط صمیمی با دانشجویان و ... » را به عنوان انتظارات مقام معظم رهبری از روحانی دانشگاه مطرح کرد.
گفتنی است که نشست ائمه جماعات دانشگاه های استان تهران با برگزاری سه کلاس و کارگاه آموزشی توسط اساتید، صاحبنظران و کارشناسان حوزه و دانشگاه ادامه داشت، ضمن آنکه بخشی از این کارگاه ها به پرسش و پاسخ مربوط به مباحث مطرح شده، اختصاص یافت.