در اولین نشست شورای راهبردی استادان مطرح شد:
رئیس دانشگاه:رعایت اصول فرهنگی و اخلاقی لازمه اسلامی شدن دانشگاه هاست
جلسه شورای راهبردی استادان روز سه شنبه از ساعت 12 تا 10 در سالن اجتماعات اساتید با موضوع بررسی نظام مسائل اسلامی شدن دانشگاه راهکارها و موانع با حضور ریاست دانشگاه و جمعی از اساتید با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه در اولین نشست شورای راهبردی استادان ضمن تسلیت شهادت حضرت زهرا سلام ا...علیها گفت: اگر زنان ما بخواهند در تاریخ به الگویی افتخار کنند وجود حضرت زهراست و اگر جوانان ما امروز سلبریتی ها را الگو می دانند حتما ما در برخی عرصه ها کم کارکرده ایم.
وی در نشست شورای راهبردی استادان گفت: اسلامی شدن دانشگاه ها طی ۲۰ سال گذشته به دفعات مطرح شده اما طی ده سالی که دردفتر هم اندیشی نهاد مقام معظم رهبری بودم این موضوع با سوء تعبیر و ترجمه گوناگون همراه بوده است .
وی افزود: در سالهای گذشته از سوی دفتر نهاد رهبری در راستای بحث اسلامی شدن دانشگاه ها موضوع دانشگاه سالم مطرح شد و در یک کنفرانس یک روزه با حضور دانشگاه های مختلف خواستیم تا دانشگاه های مختلف مولفههای دانشگاه سالم را تبیین نمایند که در این عرصه دانشگاه نسل اول، دوم، سوم و چهارم مبتنی بر تولید دانش به عنوان سرمایه و تولید ثروت مطرح شد اما مباحث فرهنگی پر رنگ نبود.
خانکه بیان کرد: اساتید بزرگ ما به این مهم رسیده اند که خیلی از دانشگاه های معتبر دنیا به اسم حواریون حضرت مسیح هستند و پایه مذهبی قوی دارند در صورتی که در دانشگاه خودمان نتوانستیم این مسئله را تبیین کنیم و باید بدانیم برخلاف تصور، الگوهای رفتاری مذهبی در دانشگاه های خارج قوی است، خیلی از جوانان ما فکر می کند دانشگاه های خارج از کشور آزادند اما با تدریس در چندین دانشگاه به این رسیده ایم که دانشگاه و کلاس برای خودش الگوی پوشش و اصول خاصی دارد و رعایت این مولفه ها امری ضروری است.
وی افزود: اگر در کشور ما به دانشجو بگویند پوشش رعایت شود تصور می شود نگاه مذهبی است اما باید بدانیم در محیط علمی و پیشرفته، رفتاراستاد دانشگاه، رفتاراجتماعی کارمند و دانشجو باید حرفه ای باشد و در گزینش ها باید این موارد مد نظر قرار گیرد.
رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اظهار داشت: دانشگاه سه ضلع مهم استاد، دانشجو و کارمند دارد و هر سه واجب هستند اگر دانشجو نباشد دانشگاه معنا پیدا نمی کند و نقش استاد هم معلوم است ما در جذب اساتید موضوع صلاحیت عمومی داریم که خیلی پررنگ نیست ، استاد در کلاس نقشه هدایتگر و فرصت ساز دارد اما در برخی مواقع نیز میتواند نقش گمراهکننده داشته باشد و شبهات از کلاس آغاز می شود، ما در حریم استاد اجازه ورود نداریم و باید بدانیم که نظارت در خارج از کشور بسیار سختگیرانه تر از ایران انجام می شود و به هر فردی اجازه حضور در کلاس داده نمی شود، اساتید در پست های موقت، مکرر نظارت و ارزیابی خواهند شد که این مهم بیانگر تاثیرگذاری نقش استاد است.
وی افزود:ما یک روزه نمی توانیم دانشگاه را اسلامی کنیم و اسلامی شدن دانشگاهها زمانی امکان پذیر خواهد بود که دانشگاه رسالت خودش را انجام دهد و با رعایت اصول فرهنگی و اخلاقی میتوانیم به این مهم دست پیدا کنیم.
دکتر خانکه در جمع استادان نشست شورای راهبردی گفت: در بحث اسلامی شدن دانشگاه باید همه دست به دست دست به دست هم بدهیم به عنوان مثال در مقالات تا چه اندازه از احادیث استفاده می کنیم که البته در مباحث اسلامی شدن دانشگاه ها نیاز به تغذیه فرهنگی و مذهبی از سوی دفتر نهاد رهبری نیز هستیم.
همه ما باید بدانیم تعبیر اسلامی شدن به معنای جدا کردن زنان از مردان و پلیسی امنیتی شدن نیست است بلکه باید با رعایت اصول فرهنگی و اخلاقی برای رسیدن به محصول بهتر که رضایت خدا و خلق خدا را در بر دارد تلاش کنیم